INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
750 g de carabassa
130 g de ceba de Figueres
1 porro
Fulles tendres de col
Llavors de carbassa
60 ml d'oli d'oliva verge extra
1 ampolla de cervesa
Aigua mineral
Sal
Pebre blanc mòlt
Pebre vermell dolç
Nou moscada
PREPARACIÓ
Pelem la carabassa i la tallem a trossos.
Pelem la ceba i la tallem en 8 trossos.
Rentem el porro i el tallem a rodanxes d'un cm.
Rentem les fulles de col (utilitzarem les fulles internes, blanques i tendres), i les posem dins d'un bol cobertes amb aigua mineral. Ho reservem a la nevera.
PREPARACIÓ AMB SISTEMA TRADICIONAL
Posem una olla al foc amb l'oli. Ofeguem la carabassa, la ceba, la col i el porro. Ho salpebrem.
Hi afegim tota la cervesa i deixem bullir uns 25 minuts, fins que les verdures estiguin toves.
Rectifiquem de sal i hi afegim una mica de nou moscada al gust.
Triturem fins a obtenir una crema ben fina. Ho podem passar pel colador xinès. Reservem la crema calenta.
Posem una paella al foc i torrem les llavors de carabassa.
Traiem les fulles de col de la nevera, que estaran cruixents, les eixuguem i les tallem a la juliana. Posem la crema calenta als plats, escampem les llavors torrades, l'amanim amb el pebre vermell i hi posem per sobre les fulles de col.
Ho acabem amb un fil d'oli i servim.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX O ROBOT
Posem les verdures dins del vas (menys la carbassa i la col). Programem 5 segons, velocitat 5.
Amb l'espàtula, fem baixar la verdura de les parets del vas, afegim l'oli i programem varoma, 5 minuts, velocitat 2.
Afegim la carabassa i la col. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim 800 ml de brou, salpebrem i programem 25 minuts, varoma, velocitat 2.
Triturem programant 1 minut a velocitat progresiva 5-10.
En funció de la textura, afegim més brou.
PER SABER-NE MÉS
Una crema de carabassa boníssima. La recepta és d'uns cuinetes i bons amics, la Lorea Cortada i en Jordi Mata.
RESULTAT A TAULA
Aquesta crema que combina ingredients poc usuals us encantarà. D'entrada és molt visual, i la combinació de colors, textures i sabors és molt encertada. Pel fet de portar la col cruixent fresca, és adient també per a l'estiu. Que vagi de gust!
Montse i Júlia