Crema de carbassa

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

600 g de carbassa
1 porro gran, la part blanca
200 g de ceba
5 dl d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada sopera de curri en pols
3/4 l d'aigua mineral o filtrada 
Crostons de pa per servir la sopa

PREPARACIÓ SISTEMA TRADICIONAL

Pelem la carabassa i la tallem a trossos. Pelem la ceba i la tallem en 4 trossos. Rentem el porro i el tallem a rodanxes d'un cm. 

Posem una olla a foc suau i cobrim el fons amb oli d'oliva.
Afegim les verdures tallades i donem unes voltes fins que comencin a suar. Afegim la sal i el curri, remenem un parell de minuts i ho cobrim amb l'aigua mineral freda. Deixem que la crema bulli una 30 minuts, fins que les verdures estiguin toves. Triturem amb la batedora elèctrica i rectifiquem de sal.

PREPARACIÓ AMB  ROBOT  (Nosaltres  ho hem fet amb THERMOMIX)
Pelem la ceba, la tallem a quarts, tallem el porro a trossos i ho posem dins del vas.  Programem 5 segons,  velocitat 5.
Amb l'espàtula, fem baixar la ceba i el porro de les parets del vas, afegim l'oli  i programem varoma, 5 minuts, velocitat 2.
Pelem la carabassa, la tallem a trossos i l'afegim al vas. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim  el curri, 800 ml de brou, salpebrem  i programem  25 minuts, varoma, velocitat 2.
Triturem programant  1 minut a velocitat progresiva 5-10.
En funció de la textura, afegim més brou.

RESULTAT A TAULA

El curri dóna un gust molt aromàtic a aquesta sopa. Compreu-lo de bona qualitat, el resultat és molt diferent.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta crema la podem fer més clara afegint més d'aigua. Servida amb crostons de pa queda rodona. No té patata ni cap làctic, el gust és molt pur i suau. Si volem la crema més fina, una bona opció és passar-la pel colador xinès. Es congela molt bé.

Júlia