Bledes amb alls tendres

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 manats de bledes 
1 manat d'alls tendres
1 ceba tendra
Oli d'oliva extra verge
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem els alls i la ceba, ho tallem i reservem.
Rentem molt bé les bledes i les deixem escórrer damunt d'un drap de cuina.
En un wok o paella, amb molt poc oli, posem els alls i la ceba i ofeguem a foc suau.
Mentrestant, retirem la part més gruixuda dels troncs de les bledes. Aquests no els utilitzarem per a aquesta recepta. Els podem reservar per fer brou vegetal.
Tallem les fulles de les bledes i les reservem.
La part més tendra del tronc de les bledes, la podem tallar prima i afegir-la a l'ofegat d'alls i ceba.
Incorporem les fulles de les bledes sense afegir-hi aigua. Ho tapem i deixem coure a foc suau uns 10 minuts. De tant en tant remenem.
A mitja cocció posem sal. 
Passats 10 minuts parem el foc i acabem de coure amb l'escalfor residual.
Les servim acabades de fer.


PER SABER-NE  MÉS

Molts de nosaltres tenim mal record de les bledes. Les recordem bullides amb patates i amb molta aigua. La bleda és una verdura carregada de nutrients, vitamines i minerals. Cuinada amb imaginació és molt bona. Fugim de coccions llargues; com a molt en 10 minuts les tenim llestes. Les hem de consumir molt fresques i no les podem conservar més de tres dies a la nevera, es fan malbé. Recomanem comprar-la i cuinar-la. Siguem generoses amb les quantitats, les bledes redueixen molt amb la cocció.

 

VIDEORECEPTA
Bledes amb alls tendresLa recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA

Un exemple de recepta de bledes que us agradarà. Ràpida i fàcil. Feu-la i repetireu. Que vagi de gust!

 

Júlia i Montse