INGREDIENTS PER A UN MOTLLE DE 26cm

300 g de farina
125 g de mantega 
70 g d'aigua mineral molt freda
1 cullerada de cafè de sal
1 motlle de 26 cm de diàmetre


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Traiem la mantega de la nevera hores abans; ha de tenir textura de pomada. Pesem la farina i la barregem en un bol amb la sal. Hi afegim la mantega a trossets i ho treballem ràpidament amb les puntes dels dits fins a obtenir una textura similar a la sorra. Incorporem l'aigua. Pastem la massa, afegim una cullerada més d'aigua si cal. Ens ha de quedar una bola llisa, homogènia i compacta que no s'enganxi als dits. Posem la bola dins d'un bol, la cobrim amb film i la deixem 30 minuts a la nevera.
Escalfem el forn a 200ºC. Traiem la massa de la nevera i l'estirem amb un corró donant-li forma rodona i fina. Per traslladar la massa al motlle, la recollim amb el corró i l'anem desenrotllant a sobre. Pressionem amb els dits per ajustar-la a la base. Retallem el que sobri. Punxem la base amb una forquilla per evitar que s'infli al forn. Deixem a la nevera uns 15 minuts.
Seguidament, cobrim amb paper de forn i, a sobre, hi podem posar llegums. Nosaltres hi hem posat pedretes de la platja de Blanes. Entrem al forn uns 15 minuts. És el que es diu "coure en blanc". Retirem del forn, traiem les pedretes i, si cal, tornem a entrar la massa al forn 5 minuts més per què s'acabi de coure.
Ja la tenim a punt de farcir.


PER SABER-NE MÉS
Una base per farcir amb el que vulgueu, dolç o salat. La podeu tenir feta amb antelació.


Júlia