Gambes de Blanes a la planxa

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de gambes 
Sal
Oli d'oliva verge extra

Per a les torradetes
1 barra de pa estreta
1 o 2 grans d'all
Sal
100 ml  d'oli d'oliva verge extra
Julivert picat

 

 

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Salsa de les torradetes

En un morter posem el gra d'all i una mica de sal, l'aixafem, afegim el julivert tallat i ho acabem de picar. Incorporem  l'oli, remenem i reservem.

Preparació de les gambes

Són molt delicades. No s'han de rentar. Només tallem la punxa del cap i les antenes.
Untem la planxa amb molt poc oli i retirem l'excés amb paper de cuina. 
Escalfem la planxa i, quan sigui ben calenta, hi posem les gambes.
Escampem una mica de sal per sobre i les deixem coure poca estona. 
Les servim acabades de sortir de la planxa, acompanyades de torradetes calentes untades amb la salsa d'all i julivert.

 PER SABER-NE MÉS

Si la gamba no es menja el mateix dia, s'oxida i li queda el cap negre.  La millor manera de conservar-la  és la congelació. Posem la gamba en un recipìent que es pugui tapar i, entre capa i capa, hi posem un drap de cotó. Quan la descongelem estarà perfecta. 

 

RESULTAT A TAULA

Espectaculars!  No us les podeu perdre.

Montse