Gambes de Blanes a l'estil d'Euskadi

INGREDIENTS

Gambes de Blanes grosses o mitjanes maques.
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una paella hi posarem dues o tres cullerades d'oli. Encenem el foc i l'escalfem.
Mentrestant, posarem les gambes (tal qual, sense tallar els bigotis)  en un plat pla ordenades tal com es veu a la foto.
Quan l'oli sigui calent, acostem el plat a la paella i fem lliscar les gambes amb la mà cap a la paella. Ens han de quedar tal com les teníem al plat.
Les deixem coure un minut o més (depenent de la mida).
Per tombar-les, posem el mateix plat a sobre de la paella i tombem les gambes com ho faríem amb una truita.
Les fem lliscar altra vegada perquè es facin de l'altre costat, coem un o dos minuts més. Salem i les servim ben calentes.

 

PER SABER-NE MÉS
Si sou colla, aquesta és una manera de fer una bona quantitat de gambes en molt poca estona. És important que no talleu els bigotis. Aquest sistema l'hem aprés d'uns amics d'Euskadi.

 

RESULTAT A TAULA
Gambes fresques de Blanes. No cal afegir res més. Bona Festa Major!

 

Montse i Júlia