INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 ou
8 llesques de pa de motlle rectangulars sense crosta
150 g de tonyina en conserva
5 tomàquets madurs o 150 g de tomàquet fregit
1 enciam
150 g de maionesa de pot
Tomaquet Cherry i Olivada per decorar
PREPARACIÓ
Bullim l'ou 10 minuts. Un cop cui,t el refredem i el reservem.
Agafem 4 fulles d'enciam i les tallem a la juliana, afegim la tonyina i un parell de cullarades de maionesa. Ho barregem bé i ho reservem.
Si utilitzem tomàquet fresc, el ratllem i fem una salsa de tomàquet.
Preparació de la salsa de tomàquet
Posem oli en una paella, quan és calent, afegim el tomàquet, salem i ho deixem coure a foc lent uns 20 minuts. Un cop cuit, ho retirem del foc i reservem.
Preparem el motlle, l'untem amb oli. També podem folrar-lo amb paper film, en aquest cas no cal untar-lo.
Posem al fons del motlle 2 llesques de pa. Al damunt la meitat de la salsa de tomàquet, després la barreja de tonyina i enciam.
Posem una nova capa de pa, hi afegim la resta de la salsa i una nova capa de pa.
Pressionem una mica i ho deixem a la nevera de 6 hores amb un pes al damunt, com ara un tetra bric.
Tallem més enciam a la juliana.
El posem per sobre del pastís i l'acabem de decorar amb l'ou dur ratllat i les olives.