Verat curat

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
2 verats 
2 piparres
12 olives arbequines
2 tomàquets madurs
Oli d'oliva verge extra
500 g de sal
500 g de sucre
Aigua de mar o una barreja d'aigua i sal
Porradell (cibulet)
Perles de vinagre (opcional)


ESTRIS
1 bufador de gas

PREPARACIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin els verats i ens deixin els lloms.
Acabem de polir el peix. Els traiem les espines del centre del llom i de la ventresca.

Curem el peix
Barregem la sal i el sucre.
En una safata de mida adient, escampem una capa de la barreja. Posem a sobre els lloms de verat amb la pell cap amunt i els cobrim amb la resta de la barreja. 
No cal que quedin totalment coberts.
Els deixem reposar 45 minuts.
Passat aquest temps, retirem la sal amb un paper de cuina o un drap net i l'acabem d'esbandir amb una mica d'aigua de mar.
Si no tenim aigua de mar, podem preparar-ne amb 60 g de sal i 200 ml d'aigua mineral o filtrada

Mentre el peix reposa, tallem les piparres ben petites.
Tallem el tomàquet a rodanxes o a trossets.

Preparació del plat.
Agafem una fusta i posem els filets de peix amb la pell cap amunt. 
Els socarrem amb un bufador i els tallem al nostre gust, en funció de com vulguem presentar el plat.
El podem presentar a lloms o fer una barreja amb tots els ingredients.

Acabem el plat amanint amb un bon oli d'oliva verge extra.

PER SABER-NE MÉS

Si no tenim bufador per socarrar la pell, la retirarem després del curat i acabarem el plat tal com ho expliquem.

LA RECEPTA EN UN MINUT


Verat curatVIDEORECEPTA

 

 

RESULTAT
Un plat bo, vistós i assequible amb peix de la nostra costa. El verat d'aquesta recepta l'hem pescat nosaltres. smile

Montse