INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
Oli d'oliva verge extra (6 cullerades soperes)
Sal
Vinagre de Xerès (2 cullerades soperes)
Txacolí o vi blanc
Julivert (opcional)
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens treguin l'espina i ens el facin obert per la meitat o a filets.
Escalfem el forn a 180 ºC dalt i baix.
Rentem lleugerament el peix i l'eixuguem amb paper de cuina. Salem. Posem el peix en una plata lleugerament untada amb oli amb la part de la pell a sota.
Entrem al forn i ho deixem coure només 10-12 minuts.
Mentre el peix es cou, laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent i hi afegim els bitxos.
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i una mica de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i el bitxo.
També li podem posar all i julivert per sobre
PER SABER-NE MÉS
El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és finíssima. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és igual que el lluç al bitxo. Com podeu veure, la mateixa recepta queda bona amb diferents tipus de peix.
Montse
ntàstica amb diferents tipus de peix. No cal que sigui lluç o rap.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.
Montse