INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
Oli d'oliva verge extra (6 cullerades soperes)
Sal
Vinagre de Xerès (2 cullerades soperes)
Txacolí o vi blanc 
Julivert (opcional)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens  treguin l'espina  i ens el facin obert per la meitat o a filets.
Escalfem el forn a 180 ºC dalt i baix.
Rentem  lleugerament el peix  i l'eixuguem amb   paper de cuina. Salem. Posem el peix en una plata lleugerament untada amb   oli  amb la part de la pell a sota.
Entrem al forn i ho deixem coure només 10-12   minuts.
Mentre el peix es cou, laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent   i hi afegim els bitxos. 
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i una mica de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i el bitxo.
També li podem posar all i julivert per sobre

PER SABER-NE MÉS

El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és finíssima. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és igual que el lluç al bitxo. Com podeu veure, la mateixa recepta queda bona amb diferents tipus de peix.

 

Montse

 

 

 

 

 

 

 

 ntàstica amb diferents tipus de peix. No cal que sigui lluç o rap.


RESULTAT A TAULA

Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.

Montse