INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 calet de 800 g (o un altre tipus de peix d'escata)
1,5 kg  de sal gruixuda
Oli d'oliva verge extra
1 branqueta de romaní
1 branqueta de farigola
1 branqueta de julivert
1 tassa de cafè d'aigua mineral
2 fulles de llor

PREPARACIÓ

A la peixateria ens treuran les tripes del peix. Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar. Escalfem el forn a 180ºC. Mentre el forn s'escalfa, preparem el peix i la barreja de sal. Posem dins del peix dues fulles de llor i reservem. En un bol posem la sal, les herbes esmicolades i l'aigua. Barregem  amb les mans per humitejar tota la sal. Agafem una plata per anar al forn i posem una part de la barreja de sal a la base. Posem el calet a sobre i el cobrim amb la resta de la sal. Ha de quedar ben cobert i només pot sortir la cua. Ho posem al forn durant 24 minuts exactes. Passat el temps indicat, el retirem del forn.

Per servir-lo, marquem el voltant del peix amb un ganivet i enretirem la crosta de sal de la part superior. Aquesta crosta sortirà com una tapadora. Servim els filets de calet  amanits amb un rajolí d'oli.

PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 14-20 minuts màxim per cada 500 g de peix. Si posem vàries peces, el temps no es multiplica. És molt important que no ens passem del temps de cocció.
Aquest plat el podem fer amb llobarro, déntol, pagre ... sempre que sigui peix d'escata i molt fresc.

RESULTAT
Una delícia per al paladar i es desfà a la boca. L'acompanyarem d'una amanida i un bon vi o cava.

Montse