Sepia amb patates i pèsols

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 sèpia fresca d'1 kg aprox. amb la seva salsa (marró)
2 cebes de Figueres mitjanes o 1 de grossa
4 grans d'all
400 g de pèsols frescos desgranats
6 patates mitjanes
2 tomàquets madurs
1 raig de brandi
1 culleradeta de pebre negre en gra
750 ml d'aigua mineral o filtrada
Oli d'oliva verge extra
Sal


Per a la picada
2 grans d'all
5 ametlles
5 avellanes

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem la sèpia, la tallem a daus no gaire petits (les potes i el cap també) i la sofregim en una cassola amb una mica d'oli fins que s'evapori l'aigua que deixa anar.
Mentre la sèpia es cou, piquem la ceba i els alls, ratllem els tomàquets i els reservem. Quan hagi deixat anar tota l'aigua, afegim una mica d'oli, la ceba, l'all picat i ho deixem sofregir amb la salsa fins que quedi ros. Afegim un raig de brandi i el deixem evaporar.
Després incorporem el tomàquet ratllat i continuem sofregint fins que sigui cuit. Mentrestant pelem les patates i les trenquem amb el ganivet per tal de conservar el midó (esqueixades). Les afegim a la cassola, donem un parell de tombs, ho barregem bé i afegim l'aigua que cobreixi. Salpebrem, tapem la cassola i ho deixem coure uns 20 minuts. Afegim els pèsols i els deixem coure 5 minuts més. Finalment, fem la picada amb 2 grans d'all, les ametlles i les avellanes; l'afegim i deixem coure 5 minuts més.

PER SABER-NE MÉS
Us recomanem cuinar aquest pla amb sèpia de la nostra costa i pèsols de proximitat. En cas que feu servir pèsols congelats, els podeu tirar a la cassola directament sense descongelar.

RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina catalana. Servit amb una bona amanida, no li cal res més.
Montse