INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 Kg de bonítol
2 cebes
2 alls
1/2 pebrot verd llarg
20-25 tomàquets cherry
Sal
Oli d'oliva verge extra
Vi blanc, mig vas
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens el netegin el peix. En funció de la mida del bonítol el demanarem a rodanxes o a lloms.
Preparem les verdures: piquem la ceba, laminem els alls, tallem la meitat del pebrot en cèrcols primets i els tomàquets per la meitat, reservem.
El bonítol el tallem a trossos i el salem. Agafem una cassola amb oli, l'escalfem i hi posem el peix, just el marquem i el retirem.
Afegim els alls, donem un parell de tombs i incorporem la ceba. Quan la ceba estigui mig cuita, afegim el pebrot, i quan ja comenci a agafar-se, reguem amb el vi. Finalment, afegim els tomàquets, salem i deixem coure amb la cassola tapada.
Uns minuts abans d'acabar posem el peix damunt i l'acabem de coure. Servim calent.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat nosaltres l'hem cuinat amb bonítol pescat per nosaltres, i va anar de la barca a la taula. El vam cuinar amb els ingredients que teníem a casa; és per això que li hem dit kilòmetre 0.
RESULTAT A TAULA
Un plat de bonítol amb tomàquet diferent, vistós i boníssim
Montse