Panellets

INGREDIENTS
1/2 kg. d'ametlles en pols
350 g de sucre
150 ml d'aigua mineral
2 ous
200 g de pinyons
100 g d'ametlla trencada
3-4 orellanes
50 g d'ametlla laminada 
200 g de coco ratllat

PREPARACIÓ DE LA PASTA MARE

Preparem el xarop: En una cassola posem l'aigua i el sucre, remenem i escalfem fins que arranqui el bull i ja tenim el xarop.

Hi aboquem l'ametlla en pols i sense apagar el foc, remenem  durant un parell de minuts fins tenir una pasta lligada que es desprèn de les parets.  
Apaguem el foc, la passem a un bol  i la deixem refredar.
Separem la clara d'un ou i 'afegim a la barreja quan estigui quasi freda. La barregem bé i la deixem reposar 2 hores a la nevera. ( Es pot peparar la vigília).

PREPARACIÓ DELS PANELLETS 

Dividiu la massa amb tants tipus de panellets com feu. Nosaltres els hem fet de 4 tipus: De pinyons, d'ametlla trencada, de coco i d'orellanes amb ametlla laminada.
Agafem 2 rovells, els posem en un bol, els diluím amb unes gotes d'aigua, remenem bé i reservem.

Panellets de pinyons
Remullem els pinyons  i els posem en un bol (Aquest pas és opcional, però va bé perque no es torrin massa els pinyons)
Fem boletes de massapà, els passem per el bol de pinyons i els pintem amb el rovell d'ou o els suquem directament en el bol de l'ou. Si els suquem directament, els deixem en un plat perque l'ou s'escorri una mica. 
Agafem una platera , hi posem paper de forn i coloquem damunt els panellets.
Fornegem a 220ºC pocs minuts fins que quedin daurats. A partir del minut 6 començar a vigilar el forn.

Panellets d'ametlla trencada
Fem cilindres de massapà, els passem per un bol  on tindrem l'ametlla trencada i els pintem amb el rovell d'ou o els suquem directament en el bol de l'ou. Si els suquem directament, els deixem en un plat perque l'ou s'escorri una mica. 
Agafem una platera , hi posem paper de forn i coloquem damunt els panellets.
Fornegem a 220ºC pocs minuts fins que quedin daurats. A partir del minut 6 començar a vigilar el forn. 

Panellets de coco
Humitegem el coco afegin unes gotes d'aigua i el remenem bé.
Barregem el coco amb el massapà.
Fem boletes, els  hi donem una mica de forma  i pintem amb el rovell d'ou  tot just la punta.
Agafem una platera , hi posem paper de forn i coloquem damunt els panellets.
Fornegem a 220ºC pocs minuts fins que quedin daurats. A partir del minut 6 començar a vigilar el forn.

Panellets d'orellanes i ametlla laminada 
Fem boletes de massapà, hi posem trossets d'orellana a dins, el tornem a moldejar perque ens quedi ben rodó i el passem per un bol amb ametlla laminada.
Agafem una platera , hi posem paper de forn i coloquem damunt els panellets.
Fornegem a 200ºC pocs minuts fins que quedin daurats. A partir del minut 6 començar a vigilar el forn.

PER SABER-NE MÉS
Si voleu podeu fer un munt de panellets diferents, de codony, amb avellana, de xocolata, de café, de pistatxo.... 
Aneu molt amb conte amb el temps de cocció. Us han de quedar cruixents per fora i suaus per dins.

 

VIDEORECEPTA

PanelletsLa recepta en 3 minuts

 

 

 

RESULTAT
Uns panellets molt i molt bons. Recepta de Carme Ruscalleda.