INGREDIENTS
350 g de formatge cremós tipus Philadelphia
3 ous de 50 g
2 iogurts naturals
2 mides de iogurt de sucre
2 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat
1 mida de iogurt de llet
1 mida de iogurt de crema de llet del 35%
Per a la cobertura
350 g de cireres
120 g de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/4 de poma ratllada
1 raig de conyac
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Cobertura
Rentem les cireres, treiem el pinyol amb un boli Bic, les posem en una cassola, afegim el sucre i ho deixem a la nevera 1 hora. Passat aquest temps, afegim la llimona i la poma ratllada. Escalfem a foc suau fins que comenci a bullir. Afegim el raig de conyac, remenem suaument de tant en tant, evitant que les cireres es trenquin. Deixem coure 20 minuts i reservem.
Preparem un motlle untant amb mantega i farina. Escalfem el forn a 170ºC.
Preparació del pastís de formatge
Mentre es cou la cobertura, preparem el pastís. En un bol posem el formatge, remenem amb les varetes i afegim els 3 ous d'un en un. Mentre anem remenant, afegim per aquest ordre: els iogurts, la llet, la crema de llet, la farina, el sucre i finalment el llevat. Ho posem dins del motlle i ho enfornem a 170ºC 45-50 minuts. Passat aquest temps punxem amb un escuradents per comprovar si es ben cuit. Quan el pastís sigui fred, posem al damunt la cobertura de cireres.
PER SABER-NE MÉS
Per treure el pinyol, farem servir un bolígraf Bic. Traiem la mina i per la punta premem sobre la cireres per la part on hem tret la cua. El pinyol sortirà de cop i ben net.
Si fem més quantitat de cobertura, podem guardar-la en un pot esterilitzat. La posem al pot quan encara es calenta, tapem be, i el deixem amb el tap cap avall unes hores. Així es pot conservar varies setmanes.
RESULTAT A TAULA
Un pastís de cireres deliciós
Montse