Crema de remolatxa

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 remolatxes
2 pastanagues
2 porros
1 poma (golden)
Sal
Pebre negre
40 ml d’oli d’oliva verge extra
Aigua mineral o filtrada

PER ACOMPANYAR
Pipes de gira-sol
Pipes de carbassa
Coco ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les verdures. Pelem i tallem la remolatxa, la pastanaga i la poma. Tallem el porro a rodanxes deixant una mica de verd. Posem oli en una olla adient i hi posem les verdures. Afegim sal i deixem suar a foc lent uns 8 minuts. Cobrim amb l’aigua i deixem bullir a foc mig uns 25 minuts. Quan les verdures siguin toves, triturem fins a obtenir una crema fina, rectifiquem de sal i pebre. Servim en bols individuals escampant per sobre les pipes i el coco ratllat.

PER SABER-NE MÉS

La remolatxa té un sabor contundent i terrós que no agrada a tothom. La pastanaga i la poma la suavitzen. El coco i les llavors arrodoneixen el contrast de sabors. Talleu la remolatxa petita per tal que cogui en poc temps. Ajusteu l’espessor de la crema al vostre gust.
La podem servir calenta a l'hivern i freda a l'estiu. També combina molt bé amb iogurt.

RESULTAT A TAULA

Una crema vellutada, suau i amb un color preciós. Us la recomanem!

 

Júlia