INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

600 g de carbassa
1 porro gran, la part blanca
200 g de ceba
5 dl d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada sopera de curry en pols
3/4 l d'aigua mineral  
Crostons de pa per servir la sopa

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem la carabassa i la tallem a trossos. Pelem la ceba i la tallem en 4 trossos. Rentem el porro i el tallem a rodanxes d'un cm. 

Posem una olla a foc suau i cobrim el fons amb oli d'oliva. Afegim les verdures tallades i donem unes voltes fins que comencin a suar. Afegim la sal i el curry, remenem un parell de minuts i ho cobrim amb l'aigua mineral freda. Deixem que la crema bulli fins que les verdures estiguin ben toves. Ho deixarem bullir 30 minuts. Triturem la sopa amb la batedora elèctrica i rectifiquem de sal.

RESULTAT

El curri dóna un gust molt aromàtic a aquesta sopa. Compreu curry de bona qualitat, el resultat és molt diferent.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta crema la podem fer més clara afegint una mica més d'aigua. Servida amb crostons de pa queda "rodona". No té patata ni cap producte làctic, el gust és molt pur i suau. Si volem la crema més fina, una bona opció és passar-la pel colador xinès. Es congela molt bé.

Júlia