Ous farcits

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

8 ous frescos
Formatge ratllat
16 cullerades soperes ben plenes de sofregit de carn (per fer macarrons)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Bullim els ous 10 minuts justos, els refredem, els pelem i els tallem en dos. Traiem els rovells i els reservem.

Fem una recepta d’aprofitament, per tant, necessitem sofregit de carn del que tinguem per costum cuinar.
Posem la meitat dels rovells en un bol i els aixafem amb una forquilla. Seguidament els barregem amb el sofregit. Tastem de sal.
Un cop tenim la barreja feta, farcim els ous amb una cullera de postres.
Els posem en una safata de forn, hi afegim formatge ratllat per sobre i els enfornem a 180 °C uns 10 o 15 minuts.
Si ens agrada, els gratinem a 200 °C fins que ens quedin daurats. Servim calents.

PER SABER-NE MÉS

Mesurem a cullerades. És una manera fàcil i ràpida de calcular la quantitat que necessitem.
Quan fem macarrons, podem fer més quantitat de sofregit i congelar-ne una part per fer ous farcits un altre dia.
Podem utilitzar qualsevol sofregit que ens hagi sobrat, unes quantes mandonguilles, una salsa de carn, el que tinguem a la nevera. Amb la meitat dels rovells barrejats, queda un gust molt bo. Si tenim sofregit en quantitat, podem posar una tercera part dels rovells. Els que ens quedin, esmicolats, els podem afegir a un plat de crema de verdures, una verdura bullida, a les amanides o bé incorporar-los a una vinagreta.

RESULTAT A TAULA

Uns ous farcits boníssims i molt fàcils. Farciu-los amb el que tingueu, improviseu i sorpreneu-vos!

Júlia