INGREDIENTS

Galetes salades tipus crakers (de mida gran)
Xoriç tallat a rodanxes
Formatge d'untar tipus philadelphia
Olives negres (millor sense pinyol)
Cogombrets en vinagre o olives verdes

 

PREPARACIÓ

Per fer el barret: Dibuixem la forma del barret en un paper de forn. Comprovem que la mida s'adigui amb  la galeta. Posem el patró a sobre d'un tall de xoriç i retallem el barret amb unes tisores. Fem tants barrets com canapés i reservem. 

Per fer els  ulls i els nassos: Necessitem una palleta i un escuradents. Tallem la palleta  una mica més curta que l'escuradents. Agafem una oliva negra i la tallem per la meitat. Amb la palleta anem fent rodonetes presionant sobre l'oliva. L'escuradents ens serveix per treure les rodonetes que queden dins de la palleta. Fem tants ulls i nassos com necessitem i reservem.

Per fer el bigoti: Agafem cogombrets petits en vinagre i els tallem a làmines fines en diagonal. Fem 2 trocets de cada làmina (com es veu a la foto) i reservem.

Agafem les galetes i les posem a la safata on les servirem. Deixem espai entre les galetes per treballar còmodament. Posem el formatge dins d'un bol i treballem amb una forquilla per fer-lo cremós. El passem a una mànega pastissera amb una boquilla petita. Posem un punt de formatge a la part superior de la galeta i enganxem el barret. Posem els ulls i el nas amb l'ajuda d'unes pinces. Amb la mànega fem una ratlla a la part superior per fer la part blanca del barret. Fem una altra ratlla a la part inferior per dibuixar la barba. Per acabar, fem el bigoti amb els trocets de cogombre.

 

PER SABER-NE MÉS

És important fer el muntatge al plat o safata on ho servirem. Evitarem accidents. Els retalls de xoriç que ens sobrin, els reservem per a un altra recepta. Els podem afegir al sofregit d'uns macarrons.
Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer el nostre amic  Xef Biktor.

 

 

RESULTAT A TAULA Un aperitiu nadalenc bo i original. Si teniu canalla a casa, èxit assegurat. Que vagi de gust!

 Montse