INGREDIENTS


1 llobregant per cap
3 l d'aigua de mar o  aigua  amb 36 g de sal per litre
1 fulla de llor

 

PREPARACIÓ

Posem a escalfar en una olla aigua de mar i una fulla de llor.Tallem les gomes de les pinces dels llobregants amb compte i quan l'aigua bulli els afegim. Esperem que torni a arrencar el bull, i els deixem coure 8 o 9 minuts com a màxim. Passat aquest temps, els traiem de l'aigua i els deixem refredar a temperatura ambient. Podem coure dues peces a l'hora. Les potes han d'estar enganxades al crustaci mentre es cou, d'altra manera ens quedaria aigualit.

A l'hora de muntar el plat, arranquem les potes i els hi donem uns cops amb la massa de morter; això ens permetrà menjar-les amb més comoditat. Tallem el llobregant  per la meitat.

PER SABER-NE MÉS

El llobregant és més econòmic i assequible que la llagosta i el podem trobar tot l'any.

RESULTAT

Els podem menjar tebis o freds i tenir-los cuits amb antelació. Són boníssims servits al natural, amb maionesa, salsa romesco o  coberts de muselina d'all i gratinats ...