INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 lloms de rap de 200 g cadascun
2 talls fins de pernil ibèric
4 cullerades de pistatxos (pelats)
Sal
150 ml d'oliva verge per l'oli de pistatxo
Oli d'oliva per pinzellar el rap

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens preparin una cua de rap sense pell i sense espina i ens la tallin a lloms. És important que també ens treguin la segona pell, la que queda més aferrada a la carn del peix. Encenem el forn a 210ºC. Aixafem lleugerament els pistatxos al morter, tal com es veu a la foto. Els reservem dins d'un pot de vidre coberts amb 150ml d'oli d'oliva. Tallem el pernil a trossets, tal com es veu a la foto. Eixuguem el peix amb paper de cuina, fem uns talls petits d'un cm i en diagonal a cada llom. El salem, el pinzellem amb una mica d'oli, el posem en una safata i l'entrem al forn calent uns 10-12 minuts. Passat el temps de cocció, traiem el peix del forn, l'amanim amb l'oli de pistatxo que tenim reservat i el cobrim amb el pernil. Servim en plats individuals acabat de sortir del forn.


PER SABER-NE MÉS

Aquest plat s'ha de fer al moment. Cal tenir el forn calent, el peix a punt a la safata, el pernil tallat i l'oli de pistatxo preparat. Els comensals han d'esperar el peix, fred perd tot el seu encant. És una recepta molt fàcil i ràpida si estem organitzats. Si el peix és fresc i el pernil es bo, el bon resultat esta garantit.


RESULTAT A TAULA
Un plat de peix diferent, amb ingredients poc usuals. Un plat de festa, per quedar bé. El gust és molt fi i saborós. Que vagi de gust!


Montse i Júlia