Albergínies marinades

INGREDIENTS
600 g d'albergínies
175 ml d'oli d'oliva verge extra
1 bitxo fresc 
3 grans d'all
1 cullerada de tàperes
10 fulles de menta
Sal
Pebre rosa en gra

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les albergínies, les tallem a rodelles o tires de 5 mm, les salem i les deixem suar 30 minuts.
Si ens agrada el gust una mica amargant de l'albergínia, ens podem saltar aquest pas.

Mentre deixem suar les albergínies, preparem el marinat
Obrim el bitxo per la meitat, retirem les llavors, el tallem a trossets i reservem.
Piquem els grans d'all i reservem.
Esbandim les tàperes, les deixem escórrer, piquem i reservem.
Rentem les fulles de menta, les eixuguem i piquem.
En un bol barregem el bitxo, l'all, les tàperes, la menta, la sal, el  pebre i 4 cullerades d'oli.

Passats els 30 minuts esbandim les albergínies, les eixuguem i les pinzellem amb l'oli. 
Les fregim per tandes fins que quedin roses i les deixem en un plat amb paper absorbent.

En una safata  fem una capa d'albergínia, l'amanim amb el marinat i anem fent capes d'albergínia i marinat.
Afegim la resta d'oli i deixem reposar l'albergínia en un lloc fresc durant 6 hores.


PER SABER-NE MÉS
El podem servir com entrant o com a primer plat.

VIDEORECEPTA
Albergínies marinades La recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA

Senzill i brutal!

Júlia i Montse