Cargol de punxes

Cargol de punxes, Cornet de punxa Cargol de punxes, Bolinus brandaris, (Cast.: Cañailla)
Conquilla amb espines, prolongada per un canal llarg i estret. Color beix groguenc, blanc, marró fosc o rosat.
Te la carn molt gustosa. És el cargol més abundant a les nostres costes. Antigament, tenia gran importància econòmica en la producció del tint porpra.

Hàbitat:  Viu en fons fangosos, des de 5 metres de fondària fins a gairebé 40 metres. 

Mida: Màxima longitud 9,2 cm, diàmetre 6,6 cm (incloent espines).Talla mínima legal de captura: 25 mm.

Têcniques de pesca: Es captura principalment amb el rastell de cadenes, amb cargoleres i també amb tremalls.

 

Receptes:
Cuinar-lo amb sal o sense, hi ha diferents opinions al respecte.
Nosaltres us recomanem coure’ls  amb aigua de mar.  El temps de cocció varia entre 10 i 20 minuts  en funció de la mida del cargol. 

Fonts: 
http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Article/Cargol-de-punxes

https://museudelapesca.org/recerca/recursos-digitals/directori-peixos-mediterrania/article/89.html