INGREDIENTS
1 Kg de mores
500 g de sucre
1 llimona
100 ml de mistela
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem bé les mores, les escorrem i les posem en una cassola de mida adient.
Afegim el sucre, sacsegem la cassola per tal que es reparteixi bé, tapem i deixem a la nevera un parell d'hores. Ho podem deixar d'un dia per l'altre.
Traiem la cassola de la nevera, afegim el suc de llimona i escalfem a foc suau, remenant amb suavitat. Començaran a deixar suc.
Les deixem coure uns 20-25 minuts, afegim un raig de mistela.
Coem uns 15-20 minuts més i ja les tenim llestes.
Les envasem en calent en pots de vidre nets, que haurem bullit. Tapem, donem la volta als pots i els deixem refredar de cap per avall.
PER SABER-NE MÉS
Quan sigui temps de mores, el primer que hem de fer, es localitzar un lloc on hi hagi moreres per fer una bona recollida. Compte amb les punxes! Si no ens volem esgarrapar, millor protegir braços i cames. Les mores s'han de collir madures, quan tenen el color ben negre.
La quantitat de sucre la podeu reduir però en cas que les vulgeu fer amb conserva no us ho recomanem. Si posem menys sucre, fan menys suc (almívar) i potser us faltarà almívar per omplir bé els pots.
LA RECETA EN UN MINUTO
RESULTAT A TAULA
Les podem menjar amb iogurt, pels esmorzars, berenars i postres. Podem fer tartaletes, pastissos, vasets...
Montse