Mores confitades

INGREDIENTS

1 kg de mores
500 g de sucre
1 llimona
100 ml de mistela 

PREPARACIÓ I COCCIÓ 

Rentem bé les mores, les escorrem i les posem en una cassola.
Afegim el sucre, sacsegem la cassola per repartir-la bé. Tapem i deixem a la nevera un parell d'hores. Ho podem deixar d'un dia per l'altre.
Traiem la cassola de la nevera, afegim el suc de llimona i escalfem a foc suau, remenant amb suavitat. Començaran a deixar suc.
Les coem uns 20-25 minuts. Afegim un raig de mistela.
Coem uns 15-20 minuts més i ja les tenim llestes.
Les envasem en calent, en pots de vidre nets, que haurem bullit prèviament. Tapem, donem la volta als pots i els deixem refredar de cap per avall.

PER SABER-NE MÉS

Quan és temporada de mores, hem de localitzar moreres per fer una bona recollida. Compte amb les punxes, millor protegir braços i cames. Les mores s'han de collir madures, quan tenen el color ben negre. 
La quantitat de sucre la podem reduir, però per fer conserva no ho recomanem. Si posem menys sucre, les mores fan menys suc i ens pot faltar almívar per omplir bé els pots. 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Mores confitadesVIDEORECEPTA

 

 



RESULTAT A TAULA
Amb iogurt, pels esmorzars, berenars, postres, tartaletes, pastissos, vasets...

Montse