ceba agredolça

INGREDIENTS
Ceba vermella laminada
Sucre
Aigua mineral
Vinagre de vi blanc
Llimona

PREPARACIÓ
En un cassó, preparem un almívar amb aigua i sucre a parts iguals.
Afegim una mica de suc de llimona perquè no cristal·litzi i ho remenem enèrgicament amb varetes manuals. Procurarem remenar des del principi per desfer el sucre. Després ho sacsejarem suaument. No utilitzarem batedora elèctrica perquè cristal·litzaria.
Incorporem el vinagre (per cada mig litre d'aigua, 200 ml de vinagre).
Quan l'almívar bull, afegim la ceba tallada i apaguem el foc.
Deixem reposar a la nevera 24 h i ja ho tindrem fet.


PER SABER-NE MÉS
No donem quantitats, només cal respectar les proporcions. Es conserva setmanes a la nevera. Aquesta recepta ens serveix per confitar altres tipus d'hortalisses.


LA RECEPTA EN UN MINUT

Ceba adobadaVIDEORECEPTA

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Ens serveix per acompanyar amanides, ceviches i guarnicions.


Montse i Júlia