Chutney de cireres

INGREDIENTS

300 g de cireres
100 g de sucre blanc
1 cullerada sopera de vinagre de xerès
Sal
Pebre negre mòlt
1 cullerada de gingebre ratllat

REPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les cireres, els hi traiem la cua i el pinyol. Per treure el pinyol, farem servir un bolígraf Bic. Traiem la mina i per la punta premem sobre la cireres per la part on hem tret la cua. El pinyol sortirà de cop i ben net.
Posem les cireres en un cassó, afegim el sucre i la resta d'ingredients. Encenem el foc i coem a foc suau fins a aconseguir textura de melmelada. Podem afegir més o menys quantitat de vinagre, gingebre o sucre depenent del nostre gust. Cal tastar la salsa a mitja cocció. Per aquesta quantitat de cireres, necessitem uns 15 o 20 minuts de cocció.


PER SABER-NE MÉS

El chutney és una salsa originària de l'Índia. Es prepara amb una o més fruites, sucre, sal i moltes espècies. N'hi ha de molt utilitzats com ara el chutney de mango, mango verd, coco, menta, etc. Aquests tipus de salses estan molt esteses als països anglosaxons.
Serveixen per acompanyar carns vermelles com ara llom a la sal, filet de porc agredolç, com el que es veu a la foto, magret d'ànec, xai ...
Es pot preparar amb antelació i guardar-lo a la nevera durant setmanes. També es pot conservar com una melmelada.


RESULTAT A TAULA

Una salsa exòtica boníssima i feta amb fruita del país. Feu-la i repetireu!


Júlia