INGREDIENTS RECEPTA 1
Olives arbequines
Aigua
Sal
Farigola fresca

INGREDIENTS RECEPTA 2
Olives arbequines
Aigua
Sal
Alls
Pell de taronja
Pell de llimona
Farigola frescaLlor (millor fresc, si no en trobeu, sec)


PREPARACIÓ

El primer pas que hem de fer és rentar les olives i posar-les en un recipient cobertes d'aigua. És important utilitzar aigua mineral o filtrada (sense clor) .

Canviarem l'aigua de les olives cada dia durant 9 dies; aquesta operació farà que perdin l'amargor i el gust sigui més suau.
Una vegada passats els 9 dies, preparem l'aigua sal, els pots de vidre, les herbes i les pells de cítrics sense la part blanca.
Per fer l'aigua sal
En un bol, posem aigua mineral a temperatura ambient i sal; la proporció és d'un litre d'aigua per 100 g de sal. Ho remenem fins que es dissolgui, ja tenim l'aigua sal a punt.

 


PER FER LA RECEPTA 1

En un pot de vidre, fem una base amb unes branques de farigola. Anem fent capes d'olives intercalant branques de farigola (mireu la foto). Quan arribem al coll del pot, l'omplim amb l'aigua sal de manera que ens quedin les olives ben cobertes. Acabem fent un "tap" amb branques de farigola. Tapem el pot i el deixem reposar en un lloc fosc, fresc i sec. Per tastar les olives hem d'esperar un mes. Les podem anar tastant fins que ens agradi el punt.

 

PER FER LA RECEPTA 2

Preparem els alls sense pelar, les fulles de llor, la farigola i la pell de taronja i de llimona sense la part blanca. Hem utilitzat taronja i llimona sense tractar. Si no en trobeu, renteu molt bé la fruita.

En un pot de vidre fem una base amb unes branques de farigola, una fulla de llor, un parell de grans d'all i una mica de pell de cítrics. Anem fent capes d'olives intercalant els ingredients al gust (mireu la foto). Quan arribem al coll del pot, l'omplim amb l'aigua sal de manera que ens quedin les olives ben cobertes. Acabem fent un "tap" amb una fulla de llor i branques de farigola. Tapem el pot i el deixem reposar en un lloc fosc, fresc i sec. Per tastar les olives hem d'esperar un mes. Les podem anar tastant fins que ens agradi el punt.

 

 PER SABER-NE MÉS

Hem posat dues maneres diferents d'adobar les olives que es poden fer a la vegada. Les olives arbequines són petites i no s'han de partir per adobar-les, això simplifica molt la feina. Al coll del pot es farà una capa blanca; quan traiem olives, destaparem el pot, traurem el "tap" de farigola i, un cop tretes les olives, tornarem a posar el mateix "tap" de farigola i tornarem a tapar el pot.
Aquesta recepta ens l'ha explicat l'Antònia, del Bar Voramar de Llançà. Recepta de família que ja feia la seva àvia i que l'Antònia segueix preparant cada any.

 

 

 

RESULTAT A TAULA

Olives casolanes de tota la vida, d'aquelles que quan encetes el pot no pots parar de menjar. Què vagi de gust!

Montse i Júlia