Romesquet de langosta

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 llagostes de 500 g cadascuna
1,5 kg de patates
1 cabeça d'alls
1 ramet de julivert
1 llesca petita de pa
2 nyores
50 g d'avellanes torrades
50 g d'ametlles torrades
200 ml de xerès sec
1,200 l d'aigua mineral o filtrada
Una mica d'all i julivert picats
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem el romesquet
El dia anterior, agafem les nyores, els hi fem un tall i les posem en remull.
Pelem els grans d'all. Traiem la polpa de les nyores i reservem. 
Posem un raig d'oli en una olla, afegim els grans d'all i quan comencin a agafar color, els traiem i reservem.
En el mateix oli sofregim el julivert i el pa i reservem.
Afegim la carn de les nyores i les sofregim una mica.
Al vas de la batedora hi posem els alls, el julivert, la nyora, les avellanes, les ametlles, el xerès i 200 ml d'aigua. Triturem fins a obtenir una barreja ben fina que afegirem de nou a l'olla.
Incorporem la resta d'aigua mineral, deixem que arrenqui el bull, salpebrem i ja tenim el romesquet llest.

Preparem el suquet
Pelem les patates i les esqueixem perquè deixin anar el midó i facin el suc espès. Reservem. 
Obrim les llagostes en canal de dalt a baix. Els  traiem l'intestí (un filet que va al llarg de la cua)  No les salem. 
Posem oli en una cassola i marquem les llagostes.  Primer les marcarem per la part de la clova i després per la part de la carn. Ho fem  per tandes i reservem.
A la mateixa cassola sofregim lleugerament l'all i el julivert picats.
Afegim les patates, cobrim amb el suc del romesquet ben calent i deixem coure 15 minuts a foc moderat.
Afegim les llagostes amb la clova cap amunt, coem 3 minuts més i ja tenim el suquet llest per servir.


PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta del llibre "Cuinar per ser feliç" de  Carme Ruscalleda.   
La llagosta té un preu elevat, podem  fer aquest suquet amb llamàntol que és més econòmic. La Carme recomana cuinar aquesta recepta amb altres tipus de peix com ara escorpora, rap, lluerna...

VIDEORECEPTA

Romesquet de langostaLa recepta en 3 minuts

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Un suquet de luxe, un plat de Festa Major.

 

Montse