Aranya d'es cap negre amb patates

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES 

1 aranya d'uns 600 g 
3 alls
3 branques de julivert
1 tomàquet
1 ceba
600 g de patates 
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem i tallem l'aranya a rodanxes. 
Amb el cap i la cua fem un brou com el de la recepta del congre amb pèsols.
Posem oli en una cassola i encenem el foc.
Afegim l'all sencer i el julivert picat.
Remenem i hi incorporem el tomàquet ratllat.
Donem unes voltes al sofregit. Afegim les patates tallades a daus petits i la ceba tallada a trossos grans.
Donem unes voltes i hi posem el peix al damunt. 
Afegim poc brou, el peix deixa anar la seva aigua, i tapem la cassola. 
Deixem coure 20 minuts. Posem a punt de sal i pebre.
Quan les patates siguin cuites, ja ho tenim llest per servir. 

PER SABER-NE MÉS
Aquest és un plat típic que els pescadors feien a bord, ràpid de preparar, econòmic i molt complet per a atipar la tripulació.

RESULTAT A TAULA
Un suquet de peix mariner, tradicional, fàcil de fer i molt bo. Què vagi de gust

 

Montse i Júlia