INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 bulb de fonoll
1 peça de burrata o mozzarella fresca
2 tomàquets secs
8 olives negres
150 ml de vinagreta de llimona
2 anxoves amb oli
2 fulles d'alfàbrega
Per fer la vinagreta
50 ml de suc de llimona
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ
Unes hores abans, posem els tomàquets a hidratar amb aigua tèbia.
Un cop hidratats, els assequem i els cobrim d'oli i els reservem.
Preparem la vinagreta barrejant els ingredients dins d'un pot de vidre, el tapem bé i el sacsegem enèrgicament.
Netegem el fonoll retirant la part més gruixuda, el tallem de dalt a baix ben fi.
Desossem les olives i les reservem.
Muntem el plat amb tots els ingredients tal com es veu a la foto, i l'amanim amb la vinagreta.
Acabem el plat amb l'anxova, les olives trossejades, els tomàquets tallats i el formatge.
Ho adornem amb unes tiges verdes de fonoll.
Aquesta és una recepta del Xef Albert Ventura que nosaltres hem adaptat afegint l'anxova i les fulletes d'alfàbrega.
PER SABER-NE MÉS
El fonoll ja l'utilitzaven a l'antic Egipte i els farmacòlegs de l'antiguitat clàssica coneixien les seves propietats. És una planta carminativa, diürètica i aperitiva. Té una lleugera olor d'anís.
RESULTAT A TAULA
Un amanida diferent, molt saludable i fàcil de preparar.
Júlia i Montse