Coca d'espinacs


INGREDIENTS

100 g de sobrassada
50 g de formatge blau
25 g de pinyons
1 gra d'all
Un manat d'espinacs
Sal
Oli oliva verge extra
Vi blanc
Pebre vermell picant
1 làmina de pasta de full
Mantega

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Agafem una paella, la posem al foc, torrem lleugerament els pinyons i els reservem. A la mateixa paella posem una mica d'oli, l'escalfem i afegim l'all laminat. Quan comenci a canviar de color hi posem un polsim de pebre vermell picant i tot seguit el vi. Deixem evaporar l'alcohol i afegim la sobrassada esmicolada, deixem coure fins que es desfaci i quedi una barreja uniforme. Reservem.
Rentem bé els espinacs i els escaldem 3 minuts en una olla amb aigua bullint. Els escorrem i eixuguem bé; reservem.
Desfem la mantega al microones o al bany Maria. Agafem la pasta de full i hi posem la sobrassada, els espinacs, el formatge i els pinyons per sobre.
Enfornem 8-10 minuts a 220ºC.
Quan la massa quedi rosa ja ho podem treure del forn.
La servim calenta o freda, opcionalment podem posar-hi unes fulles de marduix o menta per sobre.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta d'aprofitament, l'hem fet amb el que teniem per casa. Podeu fer servir diferents tipus de massa al vostre gust, pasta de full, massa brisa, massa de pizza..
Aneu amb compte amb el formatge que no us quedi massa salada!

RESULTAT A TAULA

Una coca diferent.

Montse