INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 manat d'espàrrecs de marge
2 ous per persona
Alls tendres i/o cebe tendre
Sal
Oli d'oliva verge extra
Julivert (opcional)
PREPARACIÓ I COCCIÓ
La tija dels espàrrecs és llarga, per a la truita utilitzarem la part més tendra. Si mireu el video veureu com seleccionem la part tendre.
Rentem els espàrrecs i els tallem a trossos i reservem.
Tallem els alls i/o cebe tendra.
Posem oli en una paella, l'escalfem i coem els alls tendres amb la seva un parell de minuts a foc suau.
Afegim els espàrrecs, tapem i els deixem coure al nostre gust. Nosaltres els deixem un punt grenyal.
En un bol, deixatem els ous i afegim un punt de sal. Barregem la barreja d'espàrrecs , all i ceba tendra amb l'ou batut.
Posem una mica d'oli a la paella, escalfem i fem la truita al nostre gust.
Podem fer truites individuals o una compartida.
PER SABER-NE MÉS
No us hem posat la quantitat d'espàrrecs. Feu la truita amb els que tingueu, al vostre gust.
La part més llenyosa dels espàrrecs no la llencem, la podeu utilitzar per afegir a un brou de verdures.
Els espàrrecs tenen un gran poder diürètic i són molt rics en antioxidants i fibra prebiòtica que afavoreix la flora intestinal.
Si us agrada passejar pel bosc, aprofiteu per collir espàrrecs. Si sou dels que no en trobeu, sempre en podeu comprar al mercat.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un clàssic de les truites de temporada; bona i saludable. Què vagi de gust!
Montse i Júlia