INGREDIENTS
1 Cap de lluç
Salsa verda
Musclos
Arròs Nomen de gra rodó

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem un arròs d'aprofitament. Si fem lluç amb salsa verda, cuinem el cap al mateix temps que la resta del peix. Reservem el cap, la cua, i servim el lluç amb salsa verda. Amb la salsa que ens ha quedat, mesurem 2 mides de suc per cada mida d'arròs. Agafem el cap, la cua i, amb les mans, anem separant la carn del peix, reservem. Passem la salsa a una cassola i la posem al foc. Quan comenci a bullir afegim l'arròs. Ho coem a foc suau, anem remenant amb cullera de fusta com si féssim un rissotto.
L'arròs ha de coure uns 15 minuts; quan faltin 6 o 7 minuts  afegim el peix reservat, remenem, tastem de sal i acabem de coure. En aquest cas, hem afegit uns musclos que ens havien sobrat (veure el post musclos a la nostra manera), per donar un toc de color. Servim acabat de fer.


PER SABER-NE MÉS
És habitual que, quan cuinem cassoles, siguin de carn, de pollastre o de peix, ens sobri suc. Aquests sucs són saborosos i concentrats. Els podem reservar o congelar i fer un arròs, una pasta o unes patates. No us donem quantitats. Mesureu el suc i feu les proporcions amb arròs o el que vulgueu cuinar. En aquest cas, el cap i la cua han deixat anar tota la gelatina i hem obtingut una salsa espessa. Hem cuinat un arròs molt melós.


RESULTAT A TAULA
Un arròs de festa que no sembla aprofitat. Que vagi de gust!


Júlia