INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

350 g d'espaguetis
Oli d'oliva verge extra
Sal
50 g formatge parmesà ratllat

Per a la salsa
200 ml de nata líquida per cuinar
10 g de mantega
Sal
Pebre
100 g de formatge Roquefort

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer la salsa

Mentre la pasta es cou, preparem la salsa.
En una paella posem el formatge, la mantega, la nata, la sal (amb moderació, el Roquefort ja és salat) i el pebre.
Anem remenant fins que quedi una salsa cremosa i espessa . 

Per bullir la pasta

Posem a escalfar aigua en una olla, afegim un raig d'oli i, quan comenci a bullir, hi afegim la sal, els espaguetis i tapem l'olla. Al cap d'un minut remenem perquè no ens quedin enganxats i tornem a tapar l'olla. Deixem coure el temps que indica el fabricant.
Un cop la pasta cuita, l'escorrem, la barregem amb la salsa i servim amb una mica de formatge parmesà ratllat al damunt.

 

PER SABER-NE MÉS

Opcionalment, podem posar una mica de brandi, en aquest cas l'afegirem després del formatge i la mantega, el deixarem evaporar i seguidament afegirem la nata.

La salsa d'aquest plat  la podem utilitzar per a altres plats, com ara l'entrecot al Roquefort, les endívies ...

 

RESULTAT A TAULA

Aquest és un plat ràpid, fàcil i que agrada a tothom.

Montse