Aranya fregida

Bacallà al pesto

Bacallà amb cigrons

 Bacallà amb allioli

Bacallà amb samfaina

 

Bacoreta amb verduretes

Bonítol al forn

Bonítol amb ceba

Bonítol amb tomàquet

Bunyols de bacallà

 Bunyols de peix

Bunyols de sardines

Calamars a la bruta

Calamars a la romana

Xipirons amb tinta

Calamars farcits  amb bolets


Calamarsos en ceba

Peix a la sal amb fonoll

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
Oli d'oliva verge extra (6 cullerades soperes)
Sal
Vinagre de Xerès (2 cullerades soperes)
Txacolí o vi blanc 
Julivert (opcional)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens  treguin l'espina  i ens el facin obert per la meitat o a filets.
Escalfem el forn a 180 ºC dalt i baix.
Rentem  lleugerament el peix  i l'eixuguem amb   paper de cuina. Salem. Posem el peix en una plata lleugerament untada amb   oli  amb la part de la pell a sota.
Entrem al forn i ho deixem coure només 10-12   minuts.
Mentre el peix es cou, laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent   i hi afegim els bitxos. 
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i una mica de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i el bitxo.
També li podem posar all i julivert per sobre

PER SABER-NE MÉS

El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és finíssima. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és igual que el lluç al bitxo. Com podeu veure, la mateixa recepta queda bona amb diferents tipus de peix.

 

Montse

 

 

 

 

 

 

 

 ntàstica amb diferents tipus de peix. No cal que sigui lluç o rap.


RESULTAT A TAULA

Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.

Montse

Calet Nandu Jubany

Canada amb ceba

 Canelons de peix

Canelons de peix

Càntara al forn

Cap roig amb maionesa d'alls escalivats i safrà

Cap roig i calet amb salsa roja

Peix marinat

Ceviche de calet

 Ceviche de corball

Cim i tomba de déntol

Congre amb pèsols

Congre amb patates i pèsols

Croquetes de peix

 Dentol al forn

Déntol amb vermut

 

Esqueixada de bacallà

Gogillo de dentón

Tumbet de llampuga 


Llobarro al forn

 

Lluç Olaizola

Lluç farcit de porros i gambes


 

Marmitako de bonitol

 Mòllera arrebossada

Pastís de penegals

 

Peix espasa ( emperador) 

Cap roig i panegal a l'espatlla

Pop, com bullir-lo

Rap all cremat

Rap allagostat

Rap amb rossinyols!

Raors, lloritos, rosons

Lloritos, raors, rosons

Salmó al forn amb cítrics

Salmó fumat marinat

 Salmó salvatge a la sal

Sardines amb escabetx

Sardines al forn


Sardines en escabetx 

Seitons marinats amb vinagre de sidra

Seitons de Blanes arrebossats

seitons arrebosats

 
Sepia amb patates i pèsols


Serviola amb escabetx

Sonsos de Blanes

Sorell amb albergínia

Suquet d'escòrpora

Suquet de congre / Suquet de cogrio

Suquet de panegals

 

Tàrtar de bacàlla

Tàrtar de tonyina vermella

Tonyina amb tomaquet

conserva d'atún

 Tonyina amb verdures i pesto

Tataki tonyina

 Verat curat