INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
12 rosons grossos frescos
Pa
1 tomàquet de pera
2 tomàquets de sucar pa
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el peix, pentinem l'escata a contraescata. Treiem l'espina, salem i reservem els llomets.
Preparem pa amb tomàquet i el reservem. Netegem i amanim el tomàquet de pera tallat i el reservem.
Posem en una paella força oli, l'escalfem i fregim els llomets de rosons amb l'escata cap amunt.
Amb una cullera anem tirant oli a les escates com si fesim un ou ferrat. Es quedaran cargolats, és el que anem a buscar en aquest plat.
Només han de coure un moment i els deixem damunt d'un paper absorbent per que perdin l'excés d'oli.
Seguidament, ja podem muntar el plat al nostre gust. Cal menjar-los acabats de fer.
PER SABER-NE MÉS
El rosó, raor o llorito només el trobarem a l'estiu. És un peix excel·lent i molt preuat, sobretot a Ses Illes.
RESULTAT A TAULA
La combinació de la carn suau i delicada amb el cruixent de les escates us encantarà.
Montse