Magdalenes de mandarina i vainilla

INGREDIENTS PER FER UNES 24 MAGDALENES

125 g de farina
3 ous sencers (150 g)
140 g de sucre
135 g de mantega pomada
50 g de llet
5 g de llevat químic (una culleradeta de cafè rasa)
2 culleradetes de cafè de mel
1 culleradeta de cafè rasa de sal
2 culleradetes  de cafè de pell de mandarina ratllada
1 beina de vainilla
1 cullerada de sopa d’oli de gira-sol

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Fonem la mantega al microones i la deixem reposar. Obrim la beina de vainilla, amb un ganivet rasquem l'interior i en traiem les llavors.

En un bol, batem els ous i el sucre uns 5 minuts. Seguidament incorporem la ratlladura de mandarina, la mel, la vainilla i batem de nou un minut més.

Afegim l’oli, la llet i seguidament la farina tamisada amb el llevat. Barregem ràpidament i amb suavitat amb una espàtula el temps just per incorporar la farina.

Afegim la mantega fosa que haurà reposat. Ha de ser tèbia. Barregem fins que la barreja sigui homogènia.

Omplim els motlles (sense arribar a omplir-los del tot), i deixem reposar una hora a la nevera.

 Uns 10 minuts abans, encenem el forn a 180 °C.

Traiem el motlle de la nevera i l’entrem al forn 10-12 minuts. Vigilem la temperatura, cada forn és diferent i pot variar.

Deixem refredar sobre una reixeta.

 

PER SABER-NE MÉS

Podem canviar la pell de mandarina per la de taronja. Amb el repòs a la nevera i el contrast de temperatura, les magdalenes queden altes i esponjades. Podem accentuar els gust de vainilla afegint una altra beina. Si utilitzem pasta de vainilla, una cullerada sopera és suficient per donar sabor i aromatitzar.

 

RESULTAT  A TAULA

Unes magdalenes delicioses i delicades per acompanyar el cafè, el té, o una xocolata desfeta.

Júlia