INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

1 kg de tomàquets madurs
1 cogombre petit
1 pebrot vermell petit
1 patata bullida de 150 g
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal 
1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena
1 poma
1 got d'aigua
Pebre negre mòlt (opcional)

PREPARACIÓ:

Pelem  la patata i la bullim, la refredem i reservem. Rentem els tomàquets i pelem el cogombre. Tallem el pebrot retirant totes les llavors. Fem el mateix amb la poma. Barregem tots els ingredients en un recipient adient i ho triturem amb la batedora. Ens ha de quedar ben triturat. Ho passem pel colador xinès, ajustem el punt de sal i ho deixem refredar  a la nevera. Al moment de servir, podem afegir aigua ben freda per afinar el grau d'espessor que volguem.

PER SABER-NE MÉS:

Ho podem servir a gust de cadascú; amb crostonets de pa, gambetes bullides i pelades, trossets de cogombre... És important que les verdures siguin ben fresques. Els  tomàquets han de ser ben madurs i no cal pelar-los. Hi ha moltes maneres de preparar el gaspatxo. Les anirem veient.

 

PREPARACIÓ AMB THERMOMIX:

Bullim la patata: Posem al vas 600 g d'aigua, afegim una mica de sal. Escalfem l'aigua, programem 7 minuts temperatura Varoma, velocidada 2. Mentre pelem la patata, la trossegem i la posem al cistell. Col·loquem el cistell al vas i programem 20 minuts, Varoma, velocitat 2. Traiem el cistellet del vas i reservem.

Rentem totes les verdures. Traiem les llavors del pebrot.  Pelem  el cogombre i el tallem. Els tomàquets els posem amb pell. Pelem la poma.  Tallem les verdures i la poma a talls regulars i les posem al vas. Afegim l'oli, vinagre,  sal  i aigua al gust.
Programem de 3 a 5 minuts depenent de la qualitat del tomàquet, a velocitat 5-7-10 progressivament. 
Si volem un gaspatxo més emulsionat, posarem l’oli al principi; el color vermell serà menys intens. 
Si afegim  l’oli al final, ens quedarà més vermell i menys emulsionat.

RESULTAT:

Plat fresc, barat, refrescant i nutritiu. Un còctel de vitamines que ve molt de gust a l'estiu.