Sopa de cogombre i alfàbrega

INGREDIENTS

2 o 3 cogombres (uns 600 g)
50 g de ceba de Figueres
1 iogurt natural
1 cullerada de vinagre suau (poma, sidra...) 
50 g d'oli d'oliva verge extra
6 fulles d'alfàbrega
1 gra d'all
Sal
Pebre blanc mòlt

PREPARACIÓ 

La podem fer amb el sistema tradicional (batedora) o amb robot (thermomix o similar)

Pelem els cogombres, els tallem a trossos i el posem al vas de la batedora o del robot. Reservem unes rodelles fines per decorar.
Afegim la resta d'ingredients: la ceba tallada, el iogurt, el vinagre, l'oli, l'alfàbrega, el gra d'all, la sal i el pebre.
Triturem fins que quedi ben homogeni. Si utilitzem thermomix 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
El deixem a la nevera fins al moment de servir.

 

PER SABER-NE MÉS

És recomanable utilitzar cogombres que no siguin massa grans; aquests solen tenir les llavors més dures i un sabor més amarg.

 

El cogombre és ric en fibra, ferro, calci, potassi, fòsfor, magnesi i un munt de vitamines.


RESULTAT A TAULA

Un entrant fresquet, lleuger i saludable.

 

Montse