Aranya d'es cap negre

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 aranya d'uns 500 g
Sal
Oli d'oliva 
Pebre negre mòlt
Vinagre de Mòdena

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens facin filets. El cap, la cua i l'espina la reservarem per fer brou.
Comprovem que no hi hagi espines. Si  n'hi ha alguna, la retirem amb unes pinces. Les d'estètica van perfectes.
Salpebrem els filets.

COCCIÓ
Escalfem la planxa, untem amb un pinzell el peix amb oli.
Posem els filets amb la pell a sobre. Ho coem un minut per banda.
A l'últim moment, hi podem posar unes gotes de vinagre de Mòdena.
Servim al moment, ben calenta.

PER SABER-NE MÉS
Quan fem peix a la planxa, per evitar que s'aferri, hem de tenir la planxa molt calenta i, al moment de posar el peix, la sacsegem un parell de cops.
Quedarà una capa marcada, evitant que el peix s'enganxi.
Quan l'aranya és molt fresca, al donar-li la volta té tendència a caragolar-se. Per evitar-ho, la pressionem amb una espàtula abans de tombar-la i es courà de manera homogènia.

RESULTAT A TAULA
L'aranya, quan és grossa, queda molt bona i amb una textura perfecta si la fem a la planxa. La podem servir amb amanida i amb un bon pa amb tomàquet.

Montse i Júlia