INGREDIENTS
1/2 k d'ametlla en pols
350 g de sucre
200 g de pinyons
100 g d'ametlla trencada
100 g de coco ratllat
50 g d'ametlla laminada
3 o 4 orellanes
2 ous
150 ml d'aigua mineral
PREPARACIÓ DE LA PASTA
Preparem l'almívar
En una cassola posem l'aigua i el sucre, remenem i escalfem fins que arrenqui el bull.
Ja tenim l'almívar.
Hi aboquem l'ametlla en pols i, sense apagar el foc, remenem a foc suau un parell de minuts fins a tenir una pasta lligada que es desprengui de les parets de la cassola.
Apaguem el foc, la passem a un bol i la deixem refredar.
Agafem un ou i separem la clara del rovell. Incorporem la clara a la barreja quan estigui quasi freda.
Barregem bé i la deixem reposar 2 hores a la nevera.
Ho podem preparar El dia abans.
PREPARACIÓ DELS PANELLETS
Dividim la pasta amb tantes parts com tipus de panellets vulguem fer.
Hem fet 4 varietats: pinyons, ametlla trencada, coco i orellanes amb ametlla laminada.
Agafem 2 rovells, els posem en un bol, els diluïm amb unes gotes d'aigua, barregem i reservem.
Panellets de pinyons
Fem boles de massapà, les passem pel bol de pinyons, pintem amb el rovell d'ou o suquem directament al bol.
Si els suquem, els deixem escórrer en un plat.
Cobrim la safata de forn amb paper de forn i posem els panellets.
Enfornem a 220 ºC, 6 minuts, fins que quedin daurats.
Panellets d'ametlla trencada
Fem cilindres de massapà, els passem per un bol on tindrem l'ametlla trencada, els pintem amb rovell d'ou o els suquem directament al bol.
Si els suquem directament, els deixem escórrer en un plat.
Cobrim una safata de forn amb paper de forn i hi posem els panellets.
Enfornem a 220 ºC, 6 minuts, fins que quedin daurats.
Panellets de coco
Mullem el coco amb unes gotes d'aigua i remenem bé.
Barregem el coco amb el massapà.
Fem boles, els donem forma, pintem la punta amb el rovell d'ou.
Cobrim una safata amb paper de forn i hi posem els panellets.
Enfornem a 220 ºC, 6 minuts, fins que quedin daurats.
Panellets d'orellanes i ametlla laminada
Fem boles de massapà, hi posem trossos petits d'orellana a dintre.
Donem forma i ho passem per un bol amb ametlla laminada.
Cobrim una safata de forn amb paper de forn i hi posem els panellets.
Enfornem a 220 ºC, 6 minuts, fins que quedin daurats.
PER SABER-NE MÉS
Amb aquest massapà podem fer molts panellets diferents: de codony, d'avellana, de xocolata, de cafè, o de pistatxo.
Fem les porcions de massapà d'uns 16 g. D'aquesta manera surten uns 60 panellets.
Vigilem el temps de cocció. Els panellets han de quedar cruixents per fora i suaus per dins.
Hi ha qui posa en remull els pinyons, això evita que es torrin massa, per altra banda costa més que s'adhereixin al massapà
VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Uns panellets molt bons. Recepta de Carme Ruscalleda.
Montse i Júlia