Pastís de pressec i formatge

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Per fer la base
50 g de galetes tipus Digestive
100 g de melindros
80 g de mantega

Per al pastís
4 préssecs
300 g de formatge tipus Philadelphia
200 g d'aigua mineral
Mitja llimona
200 g de nata per muntar
6 làmines de gelatina
130 g de sucre en pols

Almíbar 
25 g de sucre
25 ml d'aigua

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preescalfem el forn a 180 ºC

Preparació de la base
Triturem les galetes, els melindros i ho reservem en un bol. Desfem la mantega al microones i l'afegim a la barreja de galetes i melindros triturats.
Ho barregem bé i ho posem a la base d'un motlle desmuntable. Cobrim tot el fons.
Enfornem uns deu minuts, retirem del forn i deixem refredar.

Preparació del pastís
Hidratem les làmines de gelatina amb aigua.
En un bol barregem el formatge i el sucre.
Pelem 2 préssecs, els tallem a trossos grossos i reservem.
En un cassó posem l'aigua, el suc de mitja llimona i ho escalfem a foc mitjà. Quan l'aigua està temperada, afegim les làmines de gelatina escorregudes.
Barregem bé i ho aboquem al vas de la batedora. Afegim els trossos grossos de préssec i triturem. Colem la barreja triturada i la dividim en dues parts.
Una part l'afegim al bol amb la barreja de formatge i sucre. L'altra meitat la reservem.
Muntem la nata i l'afegim al bol. Ho embolcallem amb espàtula fins a aconseguir una barreja homogènia.
Opcionalment, si tenim acetat podem folrar la part interior del motlle i posar talls de préssec al voltant. Queda molt vistós; tal com es veu a la foto.
Si no en tenim, podem tallar daus petits de préssec i posar-los a la barreja homogènia.
Barregem bé i ho posem al motlle amb la base preparada. Ho deixem refredar a la nevera unes hores.
Un cop fred, afegim per sobre el suc de préssec reservat. Si el suc ha quedat sòlid, el posem uns segons al microones a baixa potència.
Ho deixem de nou a la nevera. Quan hagi solidificat una mica, rentem el quart préssec, el laminem i decorem el pastís.

Per evitar que el préssec s'oxidi o quedi sec, preparem un almívar.
En un cassó posem 25 g de sucre i 25 ml d'aigua, ho escalfem i deixem evaporar lleugerament. 
Retirem del foc i pintem el préssec.Ja el tenim llest! El servim ben fred!

PER SABER-NE MÉS
El podem preparar amb altres tipus de fruita. Us recomanem fruita de proximitat.
Si el fem amb préssec, millor que sigui de vinya. És molt bo i dona al pastís un color molt vistós.

 

Pastís de pressec de vinyaVIDEORECEPTA

La recepta en  3 minuts

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Un pastís estiuenc, fàcil i molt bo.

Montse i Júlia