INGREDIENTS PER A 4 PERSONES


Per el braç
750 g de patates
100 g de tonyina en conserva 
2 ous
100 g de ceba
5 o 6 cullerades de tomàquet fregit
2 pebrots piquillo o pebrot escalibat.
20 g de mantega.
10 ml de llet
1 full de gelatina (cua de peix, opcional)
6 olives farcides.
3 tires de porradell   

 

Per fer la maionesa:
1 ou
150 ml d'Oli d'oliva verge
Sal
1 gra d'all

 

PREPARACIÓ 

Posem una olla al foc i bullim les patates pelades i tallades a trossos grossos.
En un cassó posem a bullir els ous 10 minuts justos. 
Mentrestant fem un sofregit amb la ceba picada. Quan la ceba és cuita, no cal que quedi rossa,  afegim el tomàquet, remenem i reservem. 
Quan la patata estigui cuita, l'escorrem, la posem en un bol i l'aixafem amb una forquilla, afegim 20 g de mantega. 
Agafem el full de gelatina i el deixem hidratar un parell de minuts, escalfem la llet amb el microones i afegim a la llet el full de gelatina hidratat que se'ns desfarà  remenant una mica. Aquest últim pas és opcional. Però ens assegurem que el cos del braç tingui consistència.
Afegim la barreja amb la gelatina al bol i remenem amb l'ajuda d'una espàtula.

Estenem un drap de cuina a sobre de la taula. Posem la patata aixafada a sobre del drap, cobrim amb un altre drap.
Passem el corró per sobre i ens quedarà una capa de patata llisa i fina, estirada com si fos una massa.
Posem el sofregit escampat a la zona central, a sobre afegim uns trossets d'ou dur, tonyina i les olives farcides tallades.
Enrotllem el braç. Per enrotllar el braç hem d'agafar el drap, aixecar-lo suaument, la patata es doblegarà i el braç s'enrotllarà sense cap problema.
Al mateix moment que l'enrotllem ja el podem col·locar a la plata de servir.
Untem la superfície del braç amb la maionesa, decorem amb ou dur tallat a rodelles, tiretes de piquillo, olives farcides i una mica de porradell picat.

 

PER SABER-NE MÉS

El braç de gitano de patata, és un clàssic de les nostres mares que no fallava mai a l'estiu. Quants records ...

Tant el farcit com la decoració la podem modificar en funció del que tinguem a casa i al nostre gust..

 

RESULTAT

Un plat de tota la vida, vistós, fresc, bo, que a l'estiu no pot faltar. Ideal per deixar-lo preparat amb antelació per quan tornem de la platja!

Montse