Pastís de porro amb formatge de cabra i nous

INGREDIENTS
1 massa de pasta de full
50 g de mantega
2 porros grossos 
1 rul·lo de formatge de cabra (200 g aprox.)
Sal marina
Pebre negre mòlt
Julivert
Oli d'oliva verge extra

Per fer la crema de nous
125 g de nous
3 grans  d'all
6 cullerades d'oli de nous
6 cullerades d'aigua mineral o filtrada
Julivert 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Untem un motlle baix de 28 cm de diàmetre.
Desenrotllem la massa,  la posem al motlle, tapem amb paper film i la deixem a la nevera.
Tallem el porro a rodelles fines.
En una cassola hi posem la mantega i l'escalfem. Afegim el porro, salpebrem lleugerament, hi posem uns 50 ml d'aigua, tapem i ho deixem a foc suau 20 minuts.
Passat el temps destapem i, en cas que quedi de líquid, el deixem evaporar. Els porros han de quedar ofegats, no rossos.

Mentre el porro es cou, preparem la crema de nous.
En un robot o picadora, piquem els 3 grans d'all.
Afegim 6 cullerades d'oli de nous, les nous i 6 cullerades d'aigua. 
Triturem, afegim el julivert picat i triturem de nou. 
Queda una consistència granelluda, com es veu a la videorecepta.

Escalfem el forn a 200 ºC

Traiem la plata amb la massa de la nevera, la punxem i posem una capa amb la crema de nous (no li posem tota).
Seguidament cobrim amb una capa de porro, l'escampem bé i a sobre hi posem el formatge amb l'escorça, tallat ben prim.
Amanim amb una mica d'oli.
Enfornem 20 minuts, fins que la massa quedi rossa i el formatge comenci a quedar daurat.
Posem una mica de julivert picat i servim acabat de fer.

PER SABER-NE MÉS
És un pastís senzill. Podem coure el porro amb antelació. Preparar  la crema de nous, i tenir la massa dins del motlle. Així el podem muntar a l'últim moment i posar-lo al forn 20 minuts abans de servir-lo. Recepta del llibre de Maxine Clark.

 

VIDEORECEPTA

Pàstis de porro, formatge de cabra i nousLa recepta en 2 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA

Un pastís fàcil, econòmic i boníssim.

Montse i Júlia