Croquetes de bolets

INGREDIENTS
100 g de camagrocs secs o  300-350 g de camagrocs frescos
1 albergínia (280 g aprox.)
1 ceba (180 g aprox.)
120 g de farina
120 g de mantega per fer la beixamel  + 30 g per als bolets
1 l de llet
Sal
Pebre blanc
Oli d'oliva verge
Nou moscada (opcional)
Ou 
Pa ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ


Pelem i tallem la ceba molt petita i reservem.

Si els camagrocs són frescos, els rentem bé, els deixem escórrer i els eixuguem. Si són secs, retirem la part més seca del peu i els deixem en remull unes hores.
Quan estiguin ben hidratats, els escorrem, els eixuguem, els tallem petits i reservem.
Pelem l'albergínia, la tallem petita, salem i la deixem escórrer.
Posem a escalfar la llet.
En una paella posem un rajolí d'oli i coem els bolets. No posem sal durant la cocció, així no treuen aigua. Al final de la cocció salem, afegim pebre blanc i una mica de mantega. Retirem del foc i reservem.

Preparem la beixamel: 
En un pot escalfem la llet i reservem.
Comencem fent el roux: En una cassola posem la mantega, l'escalfem i,quan comenci a desfer-se, hi afegim la ceba, remenem un parell de minuts i hi posem l'albergínia.
La deixem coure sense que agafi color, incorporem la farina de cop i remenem amb unes varetes manuals.
Afegim un parell de cullerots de llet calenta i remenem fins que quedi fi i sense grumolls. Seguidament hi posem la resta de la llet, continuem remenant i la deixem coure 15 o 20 minuts.

Incorporem tots els bolets i deixem coure uns 10 minuts més. 
Tastem i rectifiquem de sal si cal.
Parem el foc, passem la massa a una safata i la tapem a pell amb paper film.
La deixem refredar i l'entrem a la nevera. 

Per fer les croquetes:
Batem un ou i reservem.
Traiem la safata de la nevera, retirem el film i marquem la pasta amb un ganivet a la mida de les croquetes. Els donem forma amb les mans. Les passem per  l'ou batut i finalment pel pa ratllat.

Les fregim per tandes amb oli abundant a 180 ºC -190 ºC (si no tenim termómetre, sabrem la temperatura quan l'oli comenci a fumejar).


PER SABER-NE MÉS

Les croquetes són un bon fons de rebost. Es congelen molt bé. Val la pena fer-ne més quantitat i tenir una reserva al congelador.

 

VIDEORECEPTA

Croquetes de boletsLa recepta en 3 minuts

 

RESULTAT A TAULA

Unes croquetes de bolets boníssimes i de gust delicat. Segur que us agraden!

Montse