INGREDIENTS
18 espàrrecs verds gruixuts
9 talls de pernil  ibèric (també es pot fer servir bacó)
2-3 fulls de pasta phil·lo
Sal
Mantega
Sèsam


Per a la salsa

80 g de formatge blau
125 g de iogurt natural
1 cullerada de maionesa
1 culleradeta de vinagre
Sal
Pebre negre mòlt

 

 

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180 ºC.
Folrem una safata amb paper vegetal. Tallem les puntes dels espàrrecs, la resta la reservem per a una altra preparació.
Posem aigua a escalfar i bullim les puntes dels espàrrecs 5 minuts. Han de quedar al dente. Les refresquem en un bol amb aigua i gel per parar la cocció. Deixem escórrer.
Tallem la pasta phil·lo a rectangles per enrotllar els espàrrecs. 
Emboliquem els espàrrecs amb pernil i els posem damunt del rectangle de pasta phil·lo pintada per dintre amb mantega fosa. A continuació ho enrotllem com si fos un cigarret. 
Pintem amb ou la superfície de la pasta, hi escampem per sobre unes llavors de sèsam i ho posem al forn uns minuts. Vigilem el color de la pasta ; quan sigui daurada, ho retirem del forn i servim de seguida.

Per a la salsa

En un bol aixafem el formatge blau amb una forquilla, afegim la resta d'ingredients i barregem. La salsa es pot servir a un costat del plat o en un bol a part.

 

PER SABER-NE MÉS

A l'hora de posar els espàrrecs al forn, taparem les puntes amb una tira de paper d'alumini per evitar que quedin seques o es cremin. Ho tindrem preparat i ho enfornarem al moment. Servirem de seguida. Així la pasta philo serà ben cruixent.

 

RESULTAT A TAULA

Un entrant original i deliciós.

Aquesta  recepta  és de un curs de cuina de l'Espai Boisà, a Barcelona.

Montse