Plum-cake de xampinyons, avellanes i formatge de cabra

INGREDIENTS

300 g de xampinyons, si són Portobello millor
Un manat Petit de julivert, les fulles
3 grans d’all
70 g d’avellanes torrades
100 g de rul·lo de cabra
100 g de formatge de cabra fresc
3 ous
70 ml de llet
170 g de farina de blat de tot ús
1 sobre de llevat químic
2 cullerades de cafè de pebre d’Espelette
4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Mantega per untar el motlle

ESTRIS
Un motlle de plum-cake

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem i tallem els xampinyons. Rentem i eixuguem el julivert, descartem les tiges i piquem les fulles. Pelem i piquem els alls.
Posem oli en una paella, l’escalfem i hi afegim els xampinyons. Els cuinem a foc viu uns cinc minuts, sense deixar de remenar.
Incorporem l’all, el julivert, la sal, el pebre negre i el pebre d’Espelette.
Cuinem un minut més. Passem els xampinyons a una plata i deixem refredar.
Piquem lleugerament les avellanes torrades a ganivet i les reservem.
Tallem el rul·lo de cabra a daus. Podem deixar la crosta.
Aixafem el formatge fresc de cabra amb una forquilla.
En un bol batem els tres ous amb el formatge fresc. Hi afegim la llet, la sal i el pebre negre.
Incorporem la farina barrejada amb el llevat i remenem.
Aboquem els xampinyons i les avellanes. Remenem suaument amb espàtula.
Al final, afegim els daus de rul·lo de cabra i ho acabem de barrejar.
Tindrem el forn calent a 180 ºC
Aboquem la massa dins d’un motlle de plum-cake que haurem untat amb mantega i empolsimat amb farina.
Enfornem uns 45 minuts i fem la prova de l’escuradents. Si surt net, ja el tenim fet.

PER SABER-NE MÉS

Utilitzeu xampinyons frescos i de bona qualitat. El mateix amb els formatges. Podem untar el motlle amb mantega i empolsimar-lo amb farina o folrar-lo amb paper de forn.
El pebre d’Espelette és pebre vermell fet amb una varietat de pebrot assecat, que es conrea a la part francesa del País Basc, a la comuna d’Espelette, als Pirineus Atlàntics. És aromàtic, afruitat i no pica massa. Recepta traduïda del francès, de la revista Saveurs.

RESULTAT A TAULA

Un pastís salat boníssim, diferent. Us encantarà!

Júlia i Montse

.