Aperitiu de pastes salades

INGREDIENTS

Una o dues làmines de pasta de full quadrada, en funció de la quantitat que en vulguem fer.
1 ou per pintar.
Llavors de rosella, de sèsam blanc, de sèsam negre per decorar.

Per fer les pastes d'ametlla marcona
1 ametlla per a cada unitat.

Per fer les pastes de xistorra
1 tall de xistorra.

Per fer les pastes de formatge i nous
Formatge Mascarpone o Philadelplia i nous.

Per fer les pastes de sobrassada
2 talls de sobrassada i una mica de mel.

Per fer les pastes de paté
1 tall o una terrina de paté al gust.

Per fer les pastes de pernil dolç i formatge
3 talls de pernil dolç i un tall de formatge per fer daus.

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Cobrim la safata amb paper de forn.
Batem l'ou i el reservem.
Agafem una de les làmines. La segona la deixem a la nevera. Ha d'estar ben freda per manipular-la millor.
Estirem la pasta de full sobre el marbre de la cuina, deixant el seu paper a sota. Dividim la làmina en 3 parts amb un regle, i la punxem amb una forquilla.
De cada làmina poden sortir 3 tipus de pastes. 

Amb ametlla marcona
Tallem la tira de pasta de full a quadrats petits, els pintem amb ou batut i hi posem una ametlla a sobre pressionant lleugerament. Posem les pastes a la safata de forn.

Amb Xistorra
Agafem una tira de pasta de full, hi posem un tall de xistorra sencera de la mateixa llargada.
Abans d'enrotllar, pintem amb ou els laterals.
Enrotllem la xistorra, ens quedarà com un rul·lo. El posem a la safata del forn, deixant la junta a la part de sota.

Amb formatge i nous
Agafem una tira de pasta de full, hi posem al damunt una tira de formatge i a sobre nous trencades.
Seguim el mateix procediment que amb la xistorra

Amb sobrassada
Agafem una tira de pasta de full, hi posem la sobrassada amb els dits, a petits pessics sobre la pasta de full. 
Seguim el mateix procediment que amb les anteriors pastes.

Amb paté
Agafem una tira de pasta de full. El paté l'utilitzarem ben fred de la nevera. El tallarem a tires i el posarem sobre la pasta de full. 
Seguim el mateix procediment que amb les anteriors pastes.

Escalfem el forn a 200 ºC
Tallem els rul·los de pasta, marcant una mica sense acabar de tallar del tot, així evitem surti el farcit durant la cocció. 
Pintem amb ou batut i decorem amb llavors.
Entrem al forn calent a 200 ºC, escalfor a dalt i a baix, uns 15 minuts, fins que les pastes estiguin daurades.
Quan traiem els rul·los del forn, els deixem refredar i els acabem de tallar amb ganivet de serra.  

PER SABER-NE MÉS

Si fem una bona quantitat de pastes, és millor conservar la pasta de full a la nevera. L'anirem traient a mesura que la fem servir. Es manipula millor si està freda.
Hem fet una mostra amb 6 varietats.  Podem fer-ne de tantes varietats com vulguem: amb olives, tomàquet i anxoves, Frankfurt amb mostassa, etc.

VIDEORECEPTA
Aperitiu de pastes saladesLa recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Un aperitiu  fàcil, ràpid de preparar i molt vistós!

 

Júlia i Montse