INGREDIENTS PER A 6-8 PERSONES

1 ceba
2 grans d'all
500 g de bolets variats en conserva
4 ous
200 g de pernil dolç en un tall gruixut
150 ml de nata líquida
120 g de mató
Mantega
Sal
Pebre negre
Oli d'oliva verge extra
Romaní


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem i piquem la ceba i els alls i ho reservem. En una paella posem l'oli i la mantega i sofregim la ceba i els alls uns 10 minuts a foc suau evitant que es cremin.
Escorrem els bolets, els fem a trossets i els afegim al sofregit. Hi posem una branca de romaní, salpebrem i continuem la cocció  uns minuts més.
Mentrestant, tallem el pernil dolç a daus petits.
Agafem un bol per fer la barreja. Primer batem els ous lleugerament amb sal i pebre, afegim la nata, el mató i  remenem bé fins que quedi  ben barrejat. Retirem  la branca de romaní de la paella i, quan s'hagi refredat, incorporem el sofregit amb els bolets i els daus de pernil a la preparació anterior.
Preparem un motlle untat amb mantega. Escalfem el forn a 170 ºC,  posem una safata  amb aigua  prou gran perquè ens hi càpiga el motlle per fer el bany Maria. 
Aboquem el contingut del bol al motlle i ho posem al bany maria  45-50 minuts. Passat aquest temps comprovem amb un escuradents si està cuit.
Deixem refredar una mica i desemmotllem. El servim a  temperatura ambient amb la part torrada al damunt i amb romaní per sobre. En aquest cas  hem posat cibulet.


PER SABER-NE MÉS

Per desemmotllar fàcilment el pastís, va molt bé posar una  tira de paper de forn, untada amb mantega, que cobreixi els laterals estrets i la base del motlle.
Si fem la recepta amb bolets frescos, els deixarem coure una estona més fins que redueixi  l'aigua que treuen.

Recepta de la revista CUINA

RESULTAT A TAULA

Un pastís de temporada fàcil i boníssim.

Montse i Júlia