Canapé de gelatina de tomàquet amb formatge de cabra

INGREDIENTS PER UNS 25  canapés

700 g de tomàquets tipus pera
100 g de formatge de cabra
100 g de  formatge philadelphia
8 fulles de gelatina
Oli d'oliva verge estra
Sal
Pebre  blanc mòlt
Olives farcides de pebrot o anxova


PREPARACIÓ

Escaldem les tomàquets durant 30 segons i refredem rapidamenr sota l'aixeta. Els hi fem un tall a la base amb forma de creu i les pelem. Les tallem a quarts, retirem les llavors. Posem la tomàquet al vas de la batidora, afegim 4 culleradas d'oli, sal i un polsim de pebre mòlt. Triturem ben fi i el passem per un colador.  
Agafem 6 fulls de gelatina i els posem amb remull uns minuts.
Agafem un cassó petit, hi afegim 4 cullarades del tomàquet triturat, afegim els fulls de gelatina hidratats i escalfem lleugerament fins que la gelatina es desfaci. Ho barragem amb la resta de tomàquet remenant perqué quedi ben homogeni.

Preparem un motlle rectangular. Nosaltres hem fet servir un de 10,5cm  x  21,5cm. El forrem amb paper film.
El film el deixem que surti pels laterals així ens anirà millor per desmotllar-lo. Afegim la meitat del puré de tomàquet i posem el motlle a la nevera 1 horeta.  Si el posem al congelador amb mitja hora serà suficient perque cualli.

Posem a hidratar  les 2 fulles de gelatina restants.
En un plat o bol petit, barregem els formatges i reservem. 
Agafem un cassó petit, afegim 2 cullarades d'aigua i les 2 fulles de gelatina hidratades, escalfem suaument i quan s'hagin desfet be, ho barregem amb el formatge.
Treiem de la nevera el motlle, afegim el formatge  damunt la tom+aquet cuallada i l'escampem be. Damunt del formatge afegim la resta de puré de tomàquet que teniem reservat. Ho deixem a la nevera  ( mínim 1 hora) o  fins que el tinguem que servir. 
Desmotllem , tallem una mica els laterals per tal de que ens quedi ben pulit el canapé. Fem cuadradets força petits de uns 2- 3 cm màxim.  Servim amb mitja oliva farcida al damunt.

 

PER SABER-NE MÉS

Aquest canapé, es molt pràctic perque ens permet preparar-lo amb molta antelació, el podem servir amb una fulleta d'alfàbrega i oli d'alfàbrega ,  o amb  una anxoveta, o amb el que us vingui de gust.

 

RESULTAT

Un canapé  fresc, vistòs i fàcil per els soparets d'estiu

 Montse y Júlia