Coques de Santa Teresa amb llet de coco

INGREDIENTS

1 barra de pa de Viena
250 ml de llet de coco
1 ou batut
Oli d’oliva de gust suau

Per acabar

Coco ratllat
Mel

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem a barra de pa a llesques d’uns dos centímetres de gruix.  És millor que el pa estigui sec.
Posem les llesques en una safata fonda.
Si podem, deixem les llesques tallades a la safata d’un dia per l’altre.
Batem la llet de coco per deixar-la ben barrejada.
Amb una cullera, mullem les llesques de pa amb la llet de coco i els donem la volta fins a deixar-les ben xopades de les dues bandes.
Posem oli a escalfar en una paella. Batem l’ou.
Amb cura, agafem el pa i el passem per l’ou batut i el fregim a la paella per les dues bandes fins que quedi daurat.
Un cop fregit, ho passem a un plat amb paper de cuina per escórrer l’excés d’oli.
Servim amb un fil de mel per sobre i coco ratllat al gust.

PER SABER-NE MÉS

El pa de barra, amb llesques petites, és més fàcil de manipular i més difícil que es trenqui.
Per aquesta recepta hem utilitzat una barra de pa de Viena.
No hem afegit sucre, amb la mel per sobre és suficient.
Per acabar de donar el punt dolç, podem posar-hi mel, xarop d’auró o concentrat de poma.
Conservarem les coques de santa Teresa que ens quedin a la nevera. Les podem escalfar al microones i menjar-les calentes.

RESULTAT A TAULA

Unes coques de Santa Teresa diferents, bones, amb un gust de coco deliciós.

Júlia i Montse